• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Veľkonočná fašírka

 

Potrebujeme:Veľkonočná fašírka

 

1,5 kg mletého bravčového pliecka

2 rohlíky

2 vajíčka

80 g eidamu

150 ml mlieka

vegeta, soľ

čierne mleté korenie, majoránka

sušený cesnak

6 strúčikov cesnaku

6 uvarených vajíčok 

 

Postup:

 

Rohlíky nakrájame na kocky, syr nastrúhame na jemnom strúhadle, cesnak pretlačíme. Rohlíky zalejeme mliekom, pridáme syr, cesnak, koreniny a vajíčka. Dobre zamiešame. Pridáme mleté mäso a ešte dochutíme podľa potreby. Mäso rozdelíme na 6 častí a do každej vložíme jedno vajíčko uvarené na tvrdo. Vyformujeme fašírku. Fašírky položíme na olejom vymastený plech, podlejeme trochou vody a pečieme pri 200 °C najprv 45 minút v zakrytom pekáči a neskôr už odokryté. Pooblievame výpekom a upečieme dozlatova. 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.