• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Tvarohovo-mascarpone koláčik

 

Potrebujeme:

 

Korpus

4 vajcia

8 PL práškového cukru

8 PL polohrubej múky

kakao 

 

Krém

250 g krémového tvarohu

250 g mascarpone

250 ml smotany na šľahanie

4-5 PL práškového cukru

 

čokoláda na ozdobenie

 

Postup:

 

Celé vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a nakoniec zľahka primiešame múku. Menšiu časť cesta ofarbíme kakaom. Svetlé cesto vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech a nakoniec pridáme aj kakaové. Pomocou vidličky cesto na povrchu trocha pomiešame, aby nám vznikol mramorový vzor. Nakoniec povrch uhladíme. Pečieme pri teplote 180 °C cca 20 minút. Vychladnutý korpus natrieme krémom a ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Koláč uložíme stuhnúť do chladničky.

Krém: Šľahačku vyšľaháme. Tvaroh, mascarpone a cukor spolu vymiešame, nakoniec zľahka pridáme šľahačku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.