Tvarohovo-mascarpone koláčik
Korpus
4 vajcia
8 PL práškového cukru
8 PL polohrubej múky
kakao
Krém
250 g krémového tvarohu
250 g mascarpone
250 ml smotany na šľahanie
4-5 PL práškového cukru
čokoláda na ozdobenie
Postup:
Celé vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a nakoniec zľahka primiešame múku. Menšiu časť cesta ofarbíme kakaom. Svetlé cesto vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech a nakoniec pridáme aj kakaové. Pomocou vidličky cesto na povrchu trocha pomiešame, aby nám vznikol mramorový vzor. Nakoniec povrch uhladíme. Pečieme pri teplote 180 °C cca 20 minút. Vychladnutý korpus natrieme krémom a ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Koláč uložíme stuhnúť do chladničky.
Krém: Šľahačku vyšľaháme. Tvaroh, mascarpone a cukor spolu vymiešame, nakoniec zľahka pridáme šľahačku.
- Metrový koláč 28. novembra 2024
- Slonia slza 25. novembra 2024
- Gaštanová roláda 24. novembra 2024
- Banánová roláda 13. novembra 2024
- Kokosová roláda Olé 12. novembra 2024
Pridaj komentár