• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Tekvicový koláč

 

Potrebujeme:

 

Cesto

350 g tekvice

200 g práškového cukru

50 – 70 g kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

2 vajcia

250 ml oleja

50 ml mlieka

250 g polohrubej múky

1 kypriaci prášok

2 PL kakaa

1 KL mletej škorice

25 g hrozienok (nasekaných)

45 g nasekaných sušených sliviek (nemusia byť)

 

marhuľový lekvár na potretie

kokos na posypanie

 

Poleva

80 g masla

100 g práškového cukru

1 PL mlieka

1 PL maizeny (zlatý klas)

1PL kakaa 

 

Postup:

 

Všetky suroviny (určené na cesto) spolu s očistenou a nastrúhanou tekvicou vymiešame na redšie cesto, ktoré vylejeme na menší plech. Pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút. Ešte teplý koláč potrieme lekvárom a necháme vychladnúť. Suroviny na polevu zahrejeme (nevaríme) a vymiešame do hladka. Vychladnutý koláč polejeme pripravenou polevou a posypeme kokosom (prípadne ozdobíme orechami…).

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.