Tekvicový koláč
Cesto
350 g tekvice
200 g práškového cukru
50 – 70 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
2 vajcia
250 ml oleja
50 ml mlieka
250 g polohrubej múky
1 kypriaci prášok
2 PL kakaa
1 KL mletej škorice
25 g hrozienok (nasekaných)
45 g nasekaných sušených sliviek (nemusia byť)
marhuľový lekvár na potretie
kokos na posypanie
Poleva
80 g masla
100 g práškového cukru
1 PL mlieka
1 PL maizeny (zlatý klas)
1PL kakaa
Postup:
Všetky suroviny (určené na cesto) spolu s očistenou a nastrúhanou tekvicou vymiešame na redšie cesto, ktoré vylejeme na menší plech. Pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút. Ešte teplý koláč potrieme lekvárom a necháme vychladnúť. Suroviny na polevu zahrejeme (nevaríme) a vymiešame do hladka. Vychladnutý koláč polejeme pripravenou polevou a posypeme kokosom (prípadne ozdobíme orechami…).
- Metrový koláč 28. novembra 2024
- Slonia slza 25. novembra 2024
- Gaštanová roláda 24. novembra 2024
- Banánová roláda 13. novembra 2024
- Kokosová roláda Olé 12. novembra 2024
Pridaj komentár