• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Segedínsky guláš

 

Potrebujeme:

 

700 g morčacieho mäsa (stehno alebo prsia)

800 g kyslej kapusty

2 menšie cibule

2 smotany na šľahanie

cukor

soľ, korenie, celé nové korenie

mletá paprika, drvený kmín

bobkový list

masť

múka na zahustenie

 

príloha knedľa

 

Postup:

 

Na masti osmažíme cibuľku, pridáme mäso nakrájané na kocky. Orestujeme a nakoniec ochutíme koreninami. Podlejeme trochou vody a dusíme. V druhom hrnci orestujeme ďalšiu cibuľku na masti, pridáme cukor, necháme trocha skaramelizovať. Pridáme kyslú kapustu, ktorú sme vopred zbavili prebytočnej šťavy. Chvíľu podusíme aby kapusta zmäkla. Udusenú kapustu pridáme k mäsu. Pridáme šľahačku a povaríme. Zahustíme múkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.