Poťah z múky
Potrebujeme:
150 ml vody
70 g masla
150 g hladkej múky
500 g preosiateho práškového cukru
farbivo, mandľová aróma
Postup:
Vodu s maslom privedieme do varu, keď to vrie, pridáme múku a miešame až sa nám hmota nezačne odlepovať od hrnca cca 3-4 minúty. Preklopíme na dosku a necháme vychladnúť. Môžme prikryť mikroténovým sáčkom aby nám hmota neokornatela. Vychladnuté zmiešame s práškovým cukrom. Vypracujeme hmotu, ktorú ochutíme a ofarbíme podľa potreby. Hmota má byť hladká a lesklá. Pri valkaní podsypávame práškovým cukrom.
V chladničke skladujeme aj týždeň. S hmotou sa veľmi dobre robí, je to lacnejšia bezmliečna hmota.
Vyskúšajte
- Metrový koláč 28. novembra 2024
- Slonia slza 25. novembra 2024
- Gaštanová roláda 24. novembra 2024
- Banánová roláda 13. novembra 2024
- Kokosová roláda Olé 12. novembra 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár