Plnený kapustný list
listy z hlávkovej kapusty
varená ryža
mleté bravčové mäso
cibuľa, cesnak
vajce
soľ (vegeta)
sušený majorán, mletá paprika
mleté čierne korenie
mletá rasca podľa chuti
kyslá smotana na potretie závitkov (na zahustenie 1 KL múky)
Postup:
Kapustné listy trochu obvaríme v hrnci s vriacou slanou vodou (prípadne celú hlávku kapusty). Vyberieme z hrnca, necháme vychladnúť a odkvapkať. Veľmi hrubé časti vyrežeme nožom aby sa dalo s listom lepšie pracovať. Mleté mäso ochutíme soľou, korením, rascou, majoránom, paprikou, nakrájanou cibuľou a cesnakom. Nakoniec pridáme vajíčko a ryžu. Zmes premiešame. Listy plníme mäsovou plnkou a zvinieme.
Naplnené listy preložíme do vymasteného pekáča, podlejeme vývarom a potrieme smotanou. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Vyskúšajte
- Metrový koláč 28. novembra 2024
- Slonia slza 25. novembra 2024
- Gaštanová roláda 24. novembra 2024
- Banánová roláda 13. novembra 2024
- Kokosová roláda Olé 12. novembra 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár