• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Plnený kapustný list

 

Potrebujeme:

listy z hlávkovej kapusty
varená ryža
mleté bravčové mäso

cibuľa, cesnak
vajce
soľ (vegeta)
sušený majorán, mletá paprika
mleté čierne korenie
mletá rasca podľa chuti

kyslá smotana na potretie závitkov (na zahustenie 1 KL múky)

Postup:

Kapustné listy trochu obvaríme v hrnci s vriacou slanou vodou (prípadne celú hlávku kapusty). Vyberieme z hrnca, necháme vychladnúť a odkvapkať. Veľmi hrubé časti vyrežeme nožom aby sa dalo s listom lepšie pracovať. Mleté mäso ochutíme soľou, korením, rascou, majoránom, paprikou, nakrájanou cibuľou a cesnakom. Nakoniec pridáme vajíčko a ryžu. Zmes premiešame. Listy plníme mäsovou plnkou a zvinieme.

Naplnené listy preložíme do vymasteného pekáča, podlejeme vývarom a potrieme smotanou. Pečieme vo vyhriatej rúre. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.