Orechovo-bielkové sucháriky
4 bielky
120 g práškového cukru
120 g hladkej múky
95 g orechov (mix vlašské a lieskové oriešky)
stužený tuk na vymastenie formy
Postup:
Vaječné bielky izbovej teploty vyšľaháme. Pridáme práškový cukor a nakoniec vmiešame múku a oriešky. Cesto vylejeme do vymastenej formy srnčí chrbát a upečieme. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút. Aby vrch mal zlatistú farbu. Po upečení ihneď prikryjeme alobalom. Necháme zakryté do druhého dňa. Na druhý deň koláčik vyklopíme z formy a nakrájame na tenké plátky, ktoré rozložíme na plechu a v rúre usušíme pri teplote 150°C. Sušíme ich dovtedy, kým jednotlivé plátky nestvrdnú a nezružovejú cca 20-30 minút v závislosti od hrúbky.
Vyskúšajte
- Banana bread 23. apríla 2025
- Strúhaný kokosový koláč 23. apríla 2025
- Hrnčekový veľkonočný baranček 23. apríla 2025
- Nepečené sušienkovo – banánové rezy 14. apríla 2025
- Cupcake s vaječným likérom 1. apríla 2025
Podporte nás!
Pridaj komentár