Orechovo-bielkové sucháriky

 

Potrebujeme:

 

4 bielky

120 g práškového cukru

120 g hladkej múky

95 g orechov (mix vlašské a lieskové oriešky)

 

stužený tuk na vymastenie formy

 

Postup:

 

Vaječné bielky izbovej teploty vyšľaháme. Pridáme práškový cukor a nakoniec vmiešame múku a oriešky. Cesto vylejeme do vymastenej formy srnčí chrbát a upečieme. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút. Aby vrch mal zlatistú farbu. Po upečení ihneď prikryjeme alobalom. Necháme zakryté do druhého dňa. Na druhý deň koláčik vyklopíme z formy a nakrájame na tenké plátky, ktoré rozložíme na plechu a v rúre usušíme pri teplote 150°C. Sušíme ich dovtedy, kým jednotlivé plátky nestvrdnú a nezružovejú cca 20-30 minút v závislosti od hrúbky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.