Mini veterníčky s vanilkovým pudingom
Na cesto
200 ml vody
štipka soli
70 g palmarinu
120 g polohrubej múky
3 vajcia
Krém
300 ml mlieka
1 zlatý klas (4Og)
1 PL polohrubej múky
1 vanilkový cukor
kryštálový cukor podľa chuti
125 g hery
Postup:
V hrnci necháme zovrieť vodu, soľ a palmarin. Potom pridáme múku a poriadne vymiešame varechou. Miešame, aby sa cesto riadne spojilo. Necháme vychladnúť a pridávame po jednom vajíčka. Šľaháme pomocou hladkých metličiek.
Cesto plníme do vrecka a pomocou ozdobnej špičky tvarujeme venčeky (v dvoch vrstvách na seba) na papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme pri teplote 195 °C cca 5-7 minút (aby sa veterníčky pekne zdvihli), potom teplotu znížime na 180 °C a dopečieme.
Vopred si môžeme na papier naznačiť veľkosť venčekov pomocou pera a okrúhlej formičky.
Po upečení necháme vychladnúť. Prekrojíme a plníme krémom v dvoch vrstvách. Posypeme práškovým cukrom.
Krém: Z mlieka, zlatého klasu, cukru a múky uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame heru.
Pripravíme cca 30 veterníčkov.
- Metrový koláč 28. novembra 2024
- Slonia slza 25. novembra 2024
- Gaštanová roláda 24. novembra 2024
- Banánová roláda 13. novembra 2024
- Kokosová roláda Olé 12. novembra 2024
Pridaj komentár