Mascarpone torta s malinami a oreo sušienkami
Korpus
3 vajcia
6 pl polohrubej múky
6 pl práškového cukru
Plnka
1 mascarpone
1 šľahačka
cukor podľa chuti
maliny
jahodový lekvár
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom zľahka primiešame múku po častiach. Pečieme vo forme o priemere 18 cm na 180°C. Po vychladnutí rozkrojíme a potrieme spodný korpus lekvárom. Mascarpone vyšľaháme s cukrom a po častiach pridáme vyšľahanú šľahačku. Časť krému rozotrieme na spodný korpus a zvyšok si necháme na zatretie torty. Na krém poukladáme maliny a prikryjeme druhou časťou korpusu. Nakoniec tortu zatrieme zvyšným krémom.
Vyskúšajte
- Metrový koláč 28. novembra 2024
- Slonia slza 25. novembra 2024
- Gaštanová roláda 24. novembra 2024
- Banánová roláda 13. novembra 2024
- Kokosová roláda Olé 12. novembra 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár