Krémeš s mascarpone
lístkové cesto
250 g mascarpone
125 g masla
100 g práškového cukru
250 ml šľahačky
1 vanilkový cukor
pikantný lekvár (ríbezľový, višňový…)
Postup:
Na plech sa roztiahne celé vyvaľkané cesto, ktoré sa rozdelí na 9 častí, potrie sa vodou a upečie dozlatista.
Po vychladnutí cesto plošne prekrojíme nožom (rozdelíme) na polovice. Spodnú časť cesta natrieme lekvárom, krémom a nakoniec pridáme vrstvu vyšľahanej šľahačky. Na šľahačku položíme vrch cesta a hotový krémeš posypeme praškovým cukrom.
Krém: Mascarpone, maslo a práškový cukor vyšľaháme do hladkého krému.
Vyskúšajte
- Metrový koláč 28. novembra 2024
- Slonia slza 25. novembra 2024
- Gaštanová roláda 24. novembra 2024
- Banánová roláda 13. novembra 2024
- Kokosová roláda Olé 12. novembra 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár