• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Klobáskové pagáčiky

 

Potrebujeme:Klobáskové pagáčiky

 

350 g hladkej múky

250 g palmarínu

5 PL kyslej smotany

soľ

klobása, vajce na potretie, strúhaný syr, koreniny (kmín, korenie, bylinky, sezam, ľanové semiačka)

 

 

 

 

 

 

Postup:

Klobáskové pagáčiky

 

Cesto si zarobíme deň vopred. Rozvaľkáme na 3 mm a vykrajujeme kolieska (alebo radielkom spravíme štvorčeky), potrieme vajíčkom, pokladieme na každé koliesko klobásku, opäť potrieme vajíčkom a prikryjeme kolieskom cesta. Povrch potrieme vajíčkom, posypeme strúhaným syrom, koreninami.

Ukladáme na papierom vyložený plech a upečieme pri 180 °C do zlatova.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.