Hrnčekový veľkonočný baranček
2,5 hrnčeka hladkej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
5 vajec
200 ml šľahačkovej smotany
Postup:
Formu dôkladne vymastíme a vysypeme strúhankou. Sypké suroviny zmiešame. V inej nádobe rozšľaháme celé vajcia so smotanou na šľahanie. Pripravenú zmes nalejeme k sypkým surovinám a dobre premiešame. Hotové nalejeme do formy. Pečieme pri 180°C cca 40 minút.
Po upečení necháme barančeka vo forme vychladnúť. Po vychladnutí ho vyklopíme a pocukrujeme práškovým cukrom.
V prípade menšej formy (klasická plechová) pripravíme z tejto dávky okrem barančeka aj 6 mafiniek. Požadované množstvo cesta nalejeme do formy na barančeka. Zvyšné cesto nalejeme do formy na mafiny.
Vyskúšajte
- Banana bread 23. apríla 2025
- Strúhaný kokosový koláč 23. apríla 2025
- Hrnčekový veľkonočný baranček 23. apríla 2025
- Nepečené sušienkovo – banánové rezy 14. apríla 2025
- Cupcake s vaječným likérom 1. apríla 2025
Podporte nás!
Pridaj komentár