Hrnčekový veľkonočný baranček

Potrebujeme:

 

2,5 hrnčeka hladkej múky

1 hrnček kryštálového cukru

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

5 vajec

200 ml šľahačkovej smotany

 

Postup:

 

Formu dôkladne vymastíme a vysypeme strúhankou. Sypké suroviny zmiešame. V inej nádobe rozšľaháme celé vajcia so smotanou na šľahanie. Pripravenú zmes nalejeme k sypkým surovinám a dobre premiešame. Hotové nalejeme do formy. Pečieme pri 180°C cca 40 minút.

Po upečení necháme barančeka vo forme vychladnúť. Po vychladnutí ho vyklopíme a pocukrujeme práškovým cukrom.

V prípade menšej formy (klasická plechová) pripravíme z tejto dávky okrem barančeka aj 6 mafiniek. Požadované množstvo cesta nalejeme do formy na barančeka. Zvyšné cesto nalejeme do formy na mafiny.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.