Cheesecake
Korpus
200 g sušienok
110 g masla
Plnka:
500 g tvaroh
100 g mascarpone
250 g práškový cukor
1 lyžička vanilkového cukru
citrónová kôra
3 vajcia (veľkosť L)
100 g kyslá smotana
Poleva:
1 krnček mrazených malín
cukor podľa chuti
Postup:
Rúru si rozohrejeme na 190°C. Sušienky najemno pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Touto zmesou naplníme formu a dáme na 10 minút do trúby. Zatiaľ si v miske vymiešame tvaroh s mascarpone, potom pridáme práškový a vanilkový cukor, citrónovú kôru a smotanu. Nakoniec pridáme vajíčka po jednom. Pripravený krém vylejeme na vychladnutý korpus. Prvých 10 minút pečieme pri teplote 190°C. Potom teplotu znížime na 115°C a pečieme ďalších cca 90 minút. Podľa potreby necháme cheesecake ešte vo vypnutej rúre 10 minút .
Po vychladnutí povrch polejeme vlažnou malinovou polevou. Hotový cheesecake odložíme na cca 12 hodín do chladničky stuhnúť.
Poleva: Maliny v panvičke povaríme s kryštálovým cukrom aby sa vyparila prebytočná tekutina. Po vychladnutí malinová poleva ešte stuhne.
- Metrový koláč 28. novembra 2024
- Slonia slza 25. novembra 2024
- Gaštanová roláda 24. novembra 2024
- Banánová roláda 13. novembra 2024
- Kokosová roláda Olé 12. novembra 2024
Pridaj komentár