• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Mini veterníčky s vanilkovým pudingom

 

Potrebujeme:mini veterníčky s vanilkovým pudingom, veterníky, venčeky, odpaľované cesto, sladký život, recepty

 

Na cesto

200 ml vody

štipka soli

70 g palmarinu

120 g polohrubej múky

3 vajcia

 

Krém 

300 ml mlieka

1 zlatý klas (4Og)

1 PL polohrubej múky

1 vanilkový cukor

kryštálový cukor podľa chuti

125 g hery 

 

Postup:

 

V hrnci necháme zovrieť vodu, soľ a palmarin. Potom pridáme múku a poriadne vymiešame varechou. Miešame, aby sa cesto riadne spojilo. Necháme vychladnúť a pridávame po jednom vajíčka. Šľaháme pomocou hladkých metličiek.

Cesto plníme do vrecka a pomocou ozdobnej špičky tvarujeme venčeky (v dvoch vrstvách na seba) na papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme pri teplote 195 °C cca 5-7 minút (aby sa veterníčky pekne zdvihli), potom teplotu znížime na 180 °C a dopečieme. 

Vopred si môžeme na papier naznačiť veľkosť venčekov pomocou pera a okrúhlej formičky. 

Po upečení necháme vychladnúť. Prekrojíme a plníme krémom v dvoch vrstvách. Posypeme práškovým cukrom.

 

Krém: Z mlieka, zlatého klasu, cukru a múky uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame heru.

 

Pripravíme cca 30 veterníčkov.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.