Čokoládové crinkles
225 g horkej čokolády
60 g masla
100 g kryštálového cukru
2 vajcia
225 g hladkej múky
2 KL prášku do pečiva
Na obaľovanie
práškový cukor
kryštálový cukor
Postup:
Čokoládu s maslom dáme roztopiť vo vodnom kúpeli. Keď nám vychladne, pridáme k nej kryštálový cukor a rozšľahané vajíčka. Všetko spolu vyšľaháme do peny. Do peny vmiešame po častiach múku s práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať v chladničke 6 hodín.
Z cesta tvoríme malé guľôčky veľkosti orecha (cca 14g), ktoré obaľujeme najprv v kryštálovom cukre a následne v práškovom. Takto obalené guľôčky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 175°C cca 10 – 12 minút.
Pripravíme cca 50 kusov.
Vyskúšajte
- Metrový koláč 28. novembra 2024
- Slonia slza 25. novembra 2024
- Gaštanová roláda 24. novembra 2024
- Banánová roláda 13. novembra 2024
- Kokosová roláda Olé 12. novembra 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár