• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Kvasáky

Kvasáky, uhorky, zaváranie, vinič, sladký život, nálev na uhorky

Kvasáky

Potrebujeme:

väčšie uhorky nakladačky

cibuľa

kôpor

viničové listy

voda

soľ

kôrka z chleba

Postup:

Do pohára naukladáme striedavo narezané uhorky, očistenú cibuľu, kôpor a viničové listy. Zalejeme nálevom z vody a soli. Nálev by mal byť slanší. Do pohára nakoniec položíme kôrku, uzavrieme vrchnákom. Pohár vložíme do nejakej nádoby aby nám pri kvasení nepotiekla šťava z pohára kade tade. Necháme 2 dni na teplejšom a mierne slnečnom mieste. Po zakalení vody vyberieme chlieb a uhorky uložíme na chladnejšie miesto kde dokvasia.

Jedna odpoveď na Kvasáky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    Connect with Facebook

    face_uprava
    Podporte nás!
    Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
    Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.